Na maanden van voorbereiding is het zover: we (Rutger en Jan) vertrekken voor de grote trip op de fiets naar Mainz, 'den Rhein entlang'. Het eerste gedeelte gaat per trein naar Arnhem. Nu kan dat gaan wel eens langer duren dan verwacht; zo ook dit keer. We vertrekken een trein later uit Assen omdat de fietsruimtes vol waren. In de trein een chagrijnige conducteur, die begint te zeuren over de vele fietsen (en bagage) die mee moeten. Enfin, in Zwolle overgestapt, maar wel net de aansluiting naar Arnhem gemist. Echter niet zeuren... het is vakantie, nietwaar. Rond half een komen we in Arnhem aan.

Nu begon het echte fietswerk. De routebeschrijving klopte in het begin van geen kant, voornamelijk omdat er bij Arnhem meerdere bruggen over de Rijn liggen. Maar Huissen was wel te vinden via de ANWB-fietswegwijzers. En na Huissen ging het eigenlijk wel goed. Zevenaar, Lobith en Spijk waren plaatsen waar we doorheen fietsten. We zouden in Hoch-Elten (vlakbij een knots van een heuvel) kamperen, maar die camping bleek een soort caravanpark te zijn.

We zijn toen maar een paar kilometer teruggereden, naar Stokkum. En daar overnachtten we, op camping Brockhausen. Het is een zeer rustige camping met een apart veldje voor trekkers.

01foto1Nadat we de tent hadden opgezet zijn we nog wat boodschappen gaan doen in 's Heerenberg. En verder 's avonds nog wat in de omgeving rondgekeken.

Het weer was vandaag redelijk. In de trein was het regenachtig en bewolkt, maar op de fiets was het droog en later werd het redelijk zonnig. Een goede start dus.
De tent staan bijna...