De nacht was voor Hannemieke zeer onrustig met weinig slaap. Ze kreeg namelijk een aanval van migraine, waardoor ze regelmatig uit bed moest. Gevolg: bij het opstaan moe en slap. Bovendien was het niet mogelijk om een fatsoenlijk ontbijt te eten. Maar na wat licht voedsel en een rustig tempo van inpakken, vertrokken we om kwart voor tien van de camping. In Uetze hebben we eerst maar weer boodschappen ingeslagen; was dat maar weer gebeurd. Vervolgens reden we via Dedenhausen en Eddesse naar Edemissen. In Didderse hebben we op een mooi plekje aan een klein beekje, de Oker, in het zonnetje gepicknickt.

06foto01
Picknicken in de zon langs de Oker

In die omgeving begon het landschap ook regelmatig heuvelachtig te worden. Om de ergste heuvels te vermijden hebben we na Flechtorf een andere route genomen. We gingen via Glentorf naar Klein Steimke. We dachten vanuit deze plaats een korte, rechtstreekse weg te hebben gevonden. Aanvankelijk leek dat ook prima te gaan, maar gaandeweg veranderde het wegdek van asfalt in grint, vervolgens in zand en gras en tenslotte bleef er een modderig karrenspoor over. Maar uiteindelijk kwam alles toch weer op zijn pootjes terecht en was de weg weer goed begaanbaar.

06foto03
De fietsers op de foto

Het laatste stuk van vandaag naar Helmstedt ging weer langs een vrij drukke weg, maar dat namen we op de koop toe. In Helmstedt zagen we al vrij snel de borden die ons naar de camping voerden. Zodoende waren we rond vijf uur op ons einddoel van vandaag, 85 km verder dan vanmorgen.

's Avonds nog een tocht gemaakt naar het centrum van de stad. Daar eerst het thuisfront gemeld waar we zijn, dat alles goed gaat, de stemming uitstekend is en het weer prima. Daarna nog even een rondje door het oude stadscentrum. Er staan een paar mooie oude kerken, een oude stadspoort en veel vakwerkhuizen. Maar heel mooi was een plein met daaraan gelegen het Juleum, een oud gebouw, waarin vroeger (een deel van) de universiteit van Helmstedt was gevestigd. Dit gebouw is werkelijk prachtig gerestaureerd in de oorspronkelijke hoogrenaissancestijl. Een lust voor het oog om te zien en een mooie afsluiting van de dag.