Het is inmiddels bijna zes uur. We zitten in de tent en de regen tikt er op. En dat regenen gaat al sinds half drie. dus ook het laatste deel van de 97 kilometers die we vandaag aflegden naar Melnik.

Vanmorgen vertrokken we al vroeg: om kwart voor negen waren we gereed voor het vertrek. We zijn langs de rustige kant van de Elbe (stroomopwaarts gerekend rechts) gaan fietsen. Al snel ontdekten we daar een bewegwijzerd fietspad. We konden alleen niet ontdekken waar het pad naar toe liep. Hoewel niet zonnig, was het toch goed fietsweer. We hadden vaak de wind in de rug, waardoor we lekker opschoten. We merkten wel dat de lucht zo nu en dan behoorlijk vervuild was. Met name Hannemieke merkte het soms aan de ademhaling.

Voor elven waren we Ústí nad Labem al gepasseerd. Om twaalf uur hebben we wat gegeten en daarna reden we door naar Litomerice. Tot Roudnice nad Labem volgden we de Elbe op (grote) afstand. Het was inmiddels gaan regenen, zodat we de regenpakken hadden aangetrokken. Voor het eerst hebben we ook de fietstassen afgedekt met de bijgeleverde regendekjes. Later bleek dat eigenlijk al te laat te zijn. De laatste 18 km hoosde het bij tijd en wijle. Het was echt niet leuk meer, temeer daar we zo nu en dan ook nog kleine stukjes verkeerd reden.. Bovendien waren sommige wegdelen bezaaid met plassen, zodat we op zijn tijd ook van die kant de volle laag kregen.

14foto02
Hier was het nog droog...

Op de camping aangekomen, die we gelukkig vrij snel vonden na advies van een vriendelijke Tsjech, konden we vlug en redelijk droog de tent opzetten. Al met al was dit niet de mooiste dag uit onze fietscarrière.

Het is nu inmiddels een uur of tien. Nadat we in het restaurant van de camping hadden gegeten, zijn we nog even door het centrum van Melnik gaan wandelen. Het mooie centrum is hooggelegen, heeft een mooi marktplein en een fraaie kerk. Daar heb je een prachtig uitzicht op de Elbe, de Moldau (die naar Praag loopt) en de "Plopooj" of zoiets. En nu regent het weer een beetje. Morgen de laatste dag op weg naar Praag.

Opmerkelijk detail van deze camping: we waren verplicht om onze fietsen in de receptie te stallen. Dit in verband met de kans op diefstal. Dus die staan vannacht veilig en droog.