Het lijkt erop dat na een slechte dag een goede volgt. Zelfs al is de start niet denderend. Door de vele regen en het vele lawaai hadden we licht geslapen. Het geklepper op pannen haalde niet alleen een groep kinderen (waarvoor het bedoeld was), maar ook ons al om zeven uur uit de armen van Morpheus. We zijn maar meteen opgestaan, in de hoop dat we de drukte in de wasruimte voor zouden zijn. Helaas bleek dat een illusie: het was er al zeer druk. Dus hebben we onze toiletwerkzaamheden maar beperkt tot het hoognodige.

03foto01
Opstaan op een groepskampeerterrein

Om kwart over negen vertrokken we richting Ankum en Bersenbruch. Ervaring uit andere jaren heeft ons geleerd dat winkels nog wel eens gesloten willen zijn op maandag. Daarom besloten we om meteen in Ankum onze inkopen te doen. We wilden niet het risico lopen om zonder een warme maaltijd te moeten gaan slapen.

Het traject van vandaag voerde deels langs redelijk drukke wegen, maar ook veel over bestaande fietsroutes. Voordat we Damme konden binnenrijden, moesten we nog een aantal hellingen overbruggen, met de wat overdreven naam Dammer Berge. Het was steeds bewolkt weer, maar bij de Dümmer See dreigde het even serieus te worden met de regen. Het bleek echter een buitje van korte duur, maar de dreiging bleef in de uren daarna.

Een groot deel van het traject van vandaag voerde door en langs veen. Zo reden we na Lembruch door een veengebied en tussen Wagenfeld en Ströhen door het Grosses Moor. Al met al weer een dag met veel herkenning voor een Drent van geboorte. Maar na Uchte was het gebeurd met de rust van het veengebied: we reden het laatste stuk naar camping Stolzenau (aan de Weser) langs de B441. Niet leuk dus, maar wel snel en efficiënt.

De camping trakteerde ons op een aardigheidje: voor kampeerders is een aantal plaatsen "overdekt" met partytenten en er staan tafels met banken die ook overdekt zijn. Dat laatste is wel gemakkelijk voor het bereiden van het eten: hoeven we niet op de grond te zitten.
Het inkoopbeleid van deze ochtend bleek niet zo geslaagd. Het vlees werkte al direct slecht op de darmen. Gevolg: regelmatig wc-bezoek.

03foto02
Onze overdekte kook- en eettafel

Maar na de eerste twee rumoerige nachten (eenden en kinderen) was het hier heerlijk rustig. We gingen een goede nachtrust tegemoet. Omdat het fietsen vandaag zo goed ging (107 km), besloten we om morgen ook te fietsen, in plaats van een rustdag. Je moet gebruik maken van het goede gevoel!