Vandaag dus de laatste dag van deze trekkershuttentocht. Vanmorgen zijn we redelijk vroeg opgestaan, zodat we om 10 uur klaar stonden voor vertrek. We reden eerst naar Rozenburg, voor het veer naar Maassluis. Daarbij moesten we maar liefst drie bruggen passeren. In Rozenburg reden we vrij snel het terrein van het veer op. We hadden geluk: de pont lag nog aan wal en we konden meteen opstappen.

In Maassluis was het een korte rit naar het station. Daar namen we de trein van half twaalf naar Rotterdam. We waren van plan om hier de rechtstreekse trein naar Assen te nemen. Dat betekende een lange overstaptijd. Joke ging met de kinderen nog even Rotterdam in; ik bleef achter bij de bepakte fietsen.

Om twintig voor twee reed de trein naar Assen, met ons aan boord, het station Rotterdam Centraal uit. De reis verliep volgens de dienstregeling en we stonden dus rond vier uur weer op het station in Assen.

Het uitladen van de fietsen kostte enig moeite omdat voor onze fietsen maar liefst acht fietsen stonden met bestemming Groningen. Maar met vereende krachten lukte het om de vertraging tot een minimum te beperken.

Om half vijf kwamen we thuis aan en behoorde deze fietsvakantie ook weer tot het verleden.