Ondanks het feit dat het een rustdag was, hebben we veel gedaan. We begonnen de dag al heel vroeg met heerlijk oververs brood van de enige Noordgouwse bakker, opgehaald door Rutger.

Even na negenen zetten we koers naar Zierikzee. We reden via een weg, die het spoor van de oude Schouwse Dijk volgde (dezelfde weg als gisteren). Het was een rustige, autovrije route. Het eerste wat we in Zierikzee deden, was op zoek gaan naar de VVV voor de afvaart van de rondvaarten op de Oosterschelde. Daar kregen we ook een adresje voor het (gratis, bleek achteraf) stallen van de fietsen.

Om half elf voer de boot weg voor de kleine rondvaart, die ook Colijnsplaat zou aandeed. Daar hebben we een half uur rondgelopen door de havens.

11foto1
Even rondlopen over de havendijk in Colijnsplaat

De terugweg voerde langs de Zeelandbrug. Om ongeveer half een waren we terug in Zierikzee. Daar bezochten we eerst het Maritiem Museum. Dit museum, gevestigd in een 16e eeuwse gevangenis, herbergt voorwerpen betreffende de scheepvaartgeschiedenis en de oester- en mosselcultuur. Verder natuurlijk mooie scheepsmodellen. Daarna bezochten we de Gasthuis- of Kleine Kerk, waar ondermeer een kleine tentoonstelling was ingericht rond "Rembrandt en de Bijbel".

Verder hebben we nog veel rondgelopen door Zierikzee en de diverse oude gebouwen bekeken. Catelijn en Rutger beklommen de Sint Lievens Monster of Dikke Toren, om van het uitzicht te genieten.

Rozig van de zon, maar zeker voldaan verlieten we, na een boodschappenbezoek aan AH, Zierikzee weer en zochten via de Schouwse Dijk Noordgouwe weer op.