Vandaag vertrokken we om half elf van De Stern in Noordgouwe. Over hetzelfde Schouwse Dijkje, maar dan in de noordelijke richting fietsen we naar Brouwershaven. Een heel mooi oud en druk plaatsje, waar het de moeite was om even rond te kijken.

Vervolgens reden we over de dijk langs de Grevelingen naar het begin van de Brouwersdam. Hoewel het langs deze dijk vrij druk was, hebben we her toch even gezeten om van de koffie en het uitzicht over de Grevelingen te genieten.

12foto1
Even rustpauze...

De Brouwersdam, die we bereikten via Scharendijke, bleek op deze zaterdag vreselijk druk te zijn. Het leek wel of heel Rotterdam op deze warme dag verkoeling probeerde te zoeken op deze 'asfaltrug'. Langs de hele dam wisselen surfgebieden, aanlegplaatsen voor plezierjachten en strandjes elkaar af. Mannetje aan mannetje zit men van de zon te genieten(?). Omdat er geen aparte fietspaden op de dam waren, moesten we tussen het overige verkeer heen slalommen.

Zo snel mogelijk passeerden we deze dam en reden op Goeree Overflakkee over fietspaden langs de duinen richting kust en uiteindelijk naar camping De Klepperstee, ten noorden van Ouddorp. Nadat we de trekkershut hadden gevuld met de bagage, bezochten Rutger en Hannemieke nog even het strand. Jan ging naar het dorp om boodschappen te halen en de overigen bleven op de camping.

's Avonds liepen we ook nog even naar het strand. In tegenstelling tot in Zeeland, was het strand hier mooi schoon. Het was lekker om nog even langs de zee te lopen.

Een sfeeropname uit Zeeland
12foto2