10foto1Om half twaalf vertrokken we uit Renesse. De rit voerde ons over Schouwen-Duiveland naar Noordgouwe. Eerst gingen we naar Serooskerke. Daar was een recreatiegebied, waar we even stopten. Rutger liep daar kleine blessure op: hij verzwikte zijn voet. Dat deed erg pijn, vooral in het begin.

Van hieruit reden we eerst een stuk langs een grote weg (naar Zierikzee), maar al snel sloegen we af naar een dijkweg. In een weiland hebben we lekker even gezeten met uitzicht over de Oosterschelde.

10foto2

Al vrij snel kwamen we via Kerkwerve in Noordgouwe. Het bleek een leuk dorpje, gebouwd rond een oude kerk. Aan de rand van het dorp was de trekkershut te vinden.

Omdat we vroeg in Noordgouwe waren, besloten Catelijn en Jan nog naar Colijnsplaat te fietsen. Dat betekende over de Zeelandbrug fietsen. Anders zouden we dit Deltawerk missen. Maar daarvoor moesten we eerst naar Zierikzee. Het bleek dat daarvoor een hele mooie fietsroute over een oude dijk langs Schuddebeurs beschikbaar was. Zo kwamen er nog 40 kilometers op de teller.

Hannemieke en Rutger werden hierdoor blijkbaar geïnspireerd: zij legden na het eten nog een rondje Noordgouwe af.