Om half elf vanmorgen vertrokken we van de camping. Iets later dan normaal, want de fiets van Catelijn moest eerst gerepareerd worden.

De zon scheen lekker en we hadden de wind voor of van opzij. Het eerste stuk over de Veersegatdam hadden we, in omgekeerde richting, al eens afgelegd. Aan de voet van deze dam hadden we onze eerste stop voor een bak koffie. Daarna waren we al snel bij de Oosterscheldedam.

07foto1
Hannemieke en Joke op de Oosterscheldedam

Dat was erg indrukwekkend om te zien. Op het werkeiland Neeltje Jans was een Delta-expositie ingericht in het Ir. J.W. Topshuis. Er was een film te zien over de bouw van de dam. Natuurlijk kon een bezoek gebracht worden aan één van de indrukwekkende pijlers van de Oosterscheldekering. En ook hebben we een rondvaart gemaakt langs de vloedkering. Deze boottocht duurde drie kwartier. Vol bewondering bekeken we vanaf de boot dit grote bouwwerk. Petje af, voor hen die dit allemaal bedacht hebben.

07foto2
Jan op dezelfde plek

Kortom, van half een tot bij vieren hebben we ons uitstekend vermaakt met alle attracties, die op Neeltje Jans werden aangeboden. Maar daarna moesten we toch snel door naar Renesse. We hadden geen idee hoe lang we nog moesten fietsen. Toch kon er nog wel een korte stop af om iets te drinken.

Om goed vijf uur waren we op camping De Wijde Blick. De trekkershut staat dit keer op een klein veldje, langs een pad midden tussen de stacaravans. Dat is minder gezellig; met echte kampeerders heb je sneller contact.

Het was vandaag een fijne fietsdag. Veel gezien en goed weer.