14foto1
Bij de Haringvlietdam

We vertrokken om half elf van de camping in Ouddorp. De tocht ging eerst door de duinen over een fietspad. Na ongeveer twee uur kwamen we bij de sluizen van de Haringvlietdam aan. Daar hebben we de sluizen bekeken en koffie gedronken.

Na de rustpauze reden we over de Haringvlietdam naar Voorne. Daar lieten we al snel de drukke wegen achter ons en reden richting Rockanje. Nog voor dit dorp pakten we een route via landbouwwegen naar Tinte. Daarna was het nog maar een klein eindje naar Den Briel.

14foto2
Wandelen langs de Haringvlietdam

Daar hebben we eerst iets fris gedronken en zijn toen naar de VVV gegaan om te informeren naar camping De Meeuw. We kregen een plattegrond van het dorp en konden aan de hand daarvan vrij gemakkelijk deze camping vinden. Het is een watersportcamping aan het Brielse Meer.

's Avonds, na het eten, hebben we nog een stuk in de omgeving gefietst. Daarbij bleek dat we, als we overmorgen naar Maassluis gaan, niet eerst meer naar het dorp hoeven, maar een fietspad kunnen nemen vlakbij de camping. Dit pad voert door een mooi natuurgebied.