Het werd een lange dag, deze laatste van de korte vakantie. Het plan was om in de buurt van Oldenburg nog te overnachten. Verder zouden we, om Hamburg te mijden, langs de Westkust van Denemarken Duitsland binnenrijden en dan doorsteken richting Oldenburg.

In het begin van de tocht ging dat allemaal prima. We kwamen opnieuw door kleine dorpen en landelijk gebied. In Duitsland zetten we koers naar Glückstadt, om daar de Elbefähre te nemen. Het bleek dat meer mensen dit idee hadden opgevat, want er stond een enorme file voor de veerboot. Er werd met drie boten gevaren en per boot konden 30 voertuigen mee. Dat betekende dat we ruim tweeëneenhalf uur hebben staan wachten. Vervolgens deed de boot er twintig minuten over om aan de overkant te komen, want de Elbe is erg breed.

110807Veer
Op de Elbeveer

Omdat het weer regenachtig begon te worden, besloten we om naar huis te rijden. We hadden geen zin om de tent op te zetten in de regen. Op het gps-syteem werden de autowegen ingeschakeld en vervolgens reden we richting Itzehoe en Oldenburg. Bij deze stad hebben we een warme maaltijd genuttigd en vervolgens tuften we richting Nederland.

Met afwisselend droog en nat weer overschreden we bij Nieuweschans de grens. Voor de verandering reden we niet via Groningen, maar sloegen bij Foxhol af naar Hoogezand. Via Zuidlaren, waar we nog op een enorme plensbui werden getracteerd, en Tynaarlo kwamen we voor het laatste stukje nog even op de A28. Rond half negen uur kwamen we in Assen aan; de korte Deense vakantie was voorbij…