Op ons lijstje stond nog een stad: Odense. We kwamen daar om elf uur aan en verbleven er tot een uur of drie. Er was inderdaad vrij veel te zien. Met name de omgeving van het zogenaamde geboortehuis van Hans Christiaan Andersen en het Brandts Klædefabrik trokken onze aandacht.

110805OdenseStraat
Een straatje in de buurt van Andersens geboortehuis

Rond dat geboortehuis (waarvan niet zeker is of de hoofdpersoon daar echt wel is geboren) is een hele toeristische omgeving opgezet, met o.m. een museum en een speciaal park. De huisjes in de straten in deze omgeving zien er prachtig uit; bijna te mooi om echt te zijn.

110805OdenseFabrik
Het Kunst- en Cultuurcentrum Brandts Klædefabrik

Het Brandts Klædefabrik is een oud fabriekscomplex dat is omgetoverd tot een kunst- en cultuurcentrum. Het plein met het (concert)podium is bij de upgrade uitgevoerd met veel glas en staal. Ziet er leuk uit…

Ook de Domkerk, gewijd aan Sint Knud, hebben we bezocht. Deze bevat een prachtig altaarstuk (drieluik) voorstellend het lijden van Christus.

110805OdenseKunst
Een kunstwerk in een Odenser vijver

Na dit uitgebreide bezoek zetten we koers richting Middelfart, met het idee om daar ergens een campingplaats te zoeken. Omdat het weer niet zo best was, besloten we door te rijden naar de kust van Jutland. We wilden daar aan de Waddenzee een plekje zoeken. Eerst dachten we daarvoor aan Ballum, maar toen we de camping aldaar zagen, maakten we rechtsomkeer en reden alsnog naar Rømø. Dat blijkt een goede keus te zijn, want dit eiland heeft heel wat te bieden. We overnachten op Familiecamping Rømø.

Meer foto's van deze dag...