Deze eerste dag was er een van rijden over (regenachtige) autowegen en pech… We vertrokken pas rond elf uur, omdat het de vorige avond nogal laat was geworden. Via Groningen en Oldenburg reden we naar Bremen. Bij Böckel stopten we op een autobahn-parkeerplaats, waar we even lunchten en de benen strekten. Tussen Bremen en Hamburg hadden we regelmatig last van wegwerkzaamheden, waar de snelheid niet hoger dan 80 km mocht zijn.

In de Elbetunnel in Hamburg ging het lampje van de accu branden. Dus direct daarna gestopt op een parkeerhaven aan de Behringerstrasse en de ANWB gebeld. Na een half uur kwam de ADAC en bleek dat de riem voor de generator stuk was. Met de monteur van de ADAC diverse tankstations voor een nieuwe riem, maar nergens te verkrijgen. Gelukkig had een collega nog een exemplaar in voorraad. Daardoor konden we om kwart over zes weer op weg gaan.

In verband met de tijd zochten we eerst een camping in Hamburg op, maar deze leek ons niet geschikt. Zodoende reden we nog een 50 km naar Bad Bramstedt, waar we op camping Roland staan. Ook geen al te beste camping, maar voor een nacht is dit wel te doen.