We vatten het plan op om vandaag een aantal kastelen te bezoeken. Bij wijze van uitzondering gebruikten we daarvoor de auto. Als eerste stond kasteel Egeskov op het lijstje. Dat bleek achteraf het enige kasteel te zijn dat bezocht kan worden. Daar werd ook erg druk gebruik van gemaakt. Wij vonden de prijs echter dusdanig (€ 21 pp) dat we ons beperkten tot de buitenkant.

110804Brohalm
De ingang van kasteel Brohalm

We reden vervolgens richting Brændeskov. In Gudme stopten we even voor kasteel Brohalm. Ook daar konden we niet naar binnen, dus beperkten we ons tot het maken van een paar foto’s van de buitenkant. Op het kleine parkeerterrein zaten we lekker in de zon onze lunch te nuttigen.

110804Glorup
Het mooiste kasteel was dat in Glorup

Even voorbij Hesselager vervoegden we ons bij een hele grote zwerfkei (volgens de reisgids 42 meter). Het bleek echter dat die grotendeels in de grond zit, maar het bovengrondse deel was ook al indrukwekkend. In Glorup bekeken we het laatste kasteel, waarna we doorreden naar Nyborg. Deze stad heeft nog oude verdedigingswerken die we hebben bezocht. Daarnaast was het Slot de moeite van het bekijken waard.
Na nog een bezoek aan een supermarkt reden we linea recta naar de camping, waar we om kwart over vier tevreden neerstreken.

De grote zwerfkei en wij...
110804Zwerfkei

Meer foto's van deze dag...