We vertrokken redelijk op tijd naar Hindeloopen, waar we de eerste van de laatste drie fonteinen, zouden opzoeken. Bij het binnenrijden van het stadje bleek de versnellingspook (de camper is van1991) zijn werk niet meer te doen. Schakelen was niet meer mogelijk. Op een parkeerhaven in de buurt van de fontein de ANWB Wegenwacht gebeld. Deze zou binnen een uur arriveren (het duurde ruim een half uur).

180717 Hindeloopen
Flora & Fauna - Hindeloopen

We besloten de tijd nuttig te besteden door toch de fontein op te zoeken. Eerst ging ik er heen om een aantal foto’s te maken. Het kunstwerk op zich is opnieuw de moeite waard. Het bestaat uit een soort takken, die op de grond liggen. De buitenste gedeeltes mooi gepolijst, het binnenste deel met de gekleurde en spuitende vogels had een natuurlijke aanblik. Maar de omgeving, waar het ligt, doet een beetje erg rommelig aan. Hopelijk verandert dat nog in de toekomst.

De Wegenwacht-man constateerde dat er iets met de overbrenging niet goed was. Hij kon het redelijk goed maar vooral provisorisch herstellen, waardoor naar Assen rijden wel mogelijk was. Hij raadde aan om niet meer te gaan rondrijden, omdat je dan veel zal moeten schakelen. Dus braken we deze rit af om met gezwinde spoed naar huis te rijden. Houden we in elk geval nog een reisdoel over naar Zuid-West Friesland.