Vandaag een flink aantal kilometers gereden om weer twee fonteinen op de foto te zetten. Het eerste traject voerde van Swichem naar Bolsward, waar we De Vleermuis bekeken. De fontein zelf was inmiddels klaar, maar de omgeving moest nog ingericht/bestraat worden. Daardoor soms stapels stenen op de achtergrond, maar ook de mogelijkheid om de fontein vanuit de hoogte (staand op de stenen) te fotograferen. Net als de walvis in Harlingen heeft ook deze fontein weinig kleur. Wel grappig is dat aan de achterkant een trap in het kunstwerk is ingebouwd, waardoor je tussen de vleugels kunt gaan staan. Om het geheel in de omgeving te zien, moeten we eigenlijk nog een keer terug…

180716 Bolsward
De Vleermuis - Bolsward

Vanuit Bolsward zetten we koers naar Workum, waar we meteen naar Camping Sudersé reden. Daar pikten we een mooi schaduwrijk plekje in, met ook lekker wat wind, wat wel prettig is bij deze temperatuur.

Om een uur of drie fietsten we nog even naar het stadje, om de Leeuwen van Workum op te zoeken. We vonden ze bij de nieuwe passantenhaven. De Leeuwen staan, net als in het wapen van Workum, op de achterpoten en zijn voorzien van uitbundige manen. Bijzonder is dat ze naar beide kanten kijken; dus beide hebben twee gezichten. Vanuit de poten spuiten ze elkaar nat.

180716 Workum
De Woeste Leeuwen van Workum

We rondden het bezoek af met een zitje aan het water en een capuccino op een terras aan de Merkt, omringd door vele oude huizen. En een bezoekje aan de Gertrudiskerk lieten we ook niet voorbijgaan. Apart is hier dat de toren losstaat van de kerk.

Terug op de camping besluiten we om morgen naar huis te gaan. Wel zullen we de laatste drie fonteinen (Hindeloopen, Stavoren en Sloten) nog bezoeken.