We waren van plan pas maandag uit Leeuwarden te vertrekken, maar vanwege het ontbreken van een redelijk sanitair op de camping, vertrokken we toch op deze vrijdag. Ons doel was Swichem, waar we dan een aantal dagen wilden blijven. Helaas heeft men daar vandaag geen plek voor ons, dus reserveren we vanaf morgen twee nachten. We besluiten nu eerst naar Franeker te rijden. Daar bekeken we onze eerste Friese fontein en hebben we het Raadhuis bezocht. Deze eerste fontein kon ons wel bekoren.

180713 Franeker
De Oortwolk - Franeker

Daarna gingen we via binnenwegen en dus mooie dorpjes naar Harlingen, waar we in de buurt van de haven parkeerden. Het was in eerste instantie lastig om de Walvis (de lokale fontein) te vinden. Maar uiteindelijke lukte het toch, al bekeken we hem in eerste instantie vanuit de verte, want hij lag langs de buitendijk. Om nog een paar goede foto’s van dichterbij te maken ben ik daarna nog even met de fiets naar de locatie gegaan. En kon meteen het spuiten vastleggen...

180713 Harlingen
De Walvis - Harlingen

Opnieuw via binnenwegen reden we naar de N384. Deze weg volgden we naar Dearsum, waar Camping Wynmole ons een nacht te gast mocht hebben. We herinneren ons de vele vliegen die hier ook aanwezig waren.