Vandaag bekeken we de fonteinen van Sneek en IJlst. We reden daarvoor eerst naar Goënga waar we rond elf uur de camper parkeerden, want we gingen fietsend verder. Eerst naar Scharnegoutum en vervolgens langs De Zwette naar Sneek. We volgden daarbij de knooppunten; bij knooppunt 52 vonden we de lokale fontein met de naam: De Hoorn van Sneek. Het bleek een mooi kunstwerk midden op het water, dat continue draait. Het bestaat uit een man met een hoorn, die op een bol staat.

180714 Sneek
De Fontein van Fortuna - Sneek

We lieten Sneek verder voor wat het was (vooral erg druk) en reden via een mooi fietspad, deels langs de Geeuw, naar IJlst. Onderweg aan het water vonden we een bankje, waar we met zicht op de passerende pleziervaartuigen, onze lunch nuttigden.

180714 IJlst
Onsterfelijke Bloemen - IJlst

Meteen bij binnenkomst van IJlst, na de prachtige molen, zagen we al de volgende fontein: Onsterfelijke Bloemen van IJlst. Deze is echt heel mooi: een in een soort Japanse (plexi)glaskunst uitgevoerd bloemenpalet met veel kleuren. Helaas liet de zon ons op dat moment een beetje in de steek, want dat was (denk ik) de aanblik nog mooier geweest. Maar het leverde evengoed mooie plaatjes op.

Om vier uur kwamen we vol indrukken aan op camping Swichumer Pleats, waar we onze gereserveerde plek voor de komende twee nachten konden innemen.