Vandaag reden we 179 km, via een heel mooie route. Het eerste deel ging vanaf Fixin over de Route des Grandes Crus. Een prachtige tocht door wijnheuvels en mooie dorpjes. In Chambolle-Musigny stopten we voor een foto-moment, want daar troffen we een heel mooi kerkje, zowel van buiten als binnen.

Rond een uur of een vonden we bij Buxy een heel mooie lunchplek. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Het laatste stuk naar Cluny maakten wijngaarden plaats voor landbouw en bossen. Maar evengoed een lieflijk landschap.

0809220408092205
In het kerkje van Chambolle-Musigny    Het klooster van Cluny

In Cluny vonden we vrij gemakkelijk de resten van het klooster, dat daar zo'n 1000 jaar geleden is gesticht. Door de vertoonde animatiefilm kregen we een goede indruk hoe het zou zijn geweest als kerk en klooster niet waren vernietigd. Enige wanklank: het is vrij lastig om de route te volgen, met name het eerste stuk. Het deel van de kerk dat nog overeind staat, wordt op het moment gerestaureerd, zodat in 2010 de aanblik nog imposanter zal zijn. Kortom, we vonden dit bezoek best een aantal extra kilometers waard.

08092206
De kloostergang

Via een korte rit naar Châlon-sur-Saone waar we op camping Pont de Bourgogne belandden. Hannemieke kwam ons halen, om een deel van de avond door te brengen op het schip, waarop zij als reisleider werkt. Toch wel apart om haar in die functie bezig te zien met een groep Amerikanen.

Meer foto's van deze dag...