In elk geval verlaten we vandaag Frankrijk weer: het einddoel is Poupehan, net over de grens in Belgie. Verder was het plan om Reims te bezoeken, vanwege de beroemde kathedraal. Maar op advies van de campingbeheerder besloten we Troyes te bezoeken. En daar kregen we geen spijt van.

0809270208092703
Prachtige doorkijkjes en vakwerkhuizen in Troyes

Na een mooie rit door de wijngaarden (er werd overal druk druivetrossen geplukt), verwonderden we ons in Troyes over de prachtige oude vakwerkhuizen. Ook was er een aantal kerken, maar slechts twee konden we ook van binnen bekijken. De Eglise Saint Panthaleon was duidelijk aan een opknapbeurt toe. Er waren veel beelden te bewonderen en mooie ramen met o.a. de Geboorte van Christus uitgebeeld. Verder een houten plafond dat ook duidelijk reparatie behoeft.

De andere kerk was gewijd aan (alweer) Sainte Madeleine. Ook hier weer prachtige gebrandschilderde ramen, die door het zonlicht nog eens extra werden geaccentueerd. De scheiding tussen koor en schip bestond uit een prachtige boog (oksaal). Helaas werden we hier om half een verzocht de kerk te verlaten: het was lunchpauze tot twee uur…

08092720
Het prachtige oksaal in de Sainte Madeleine

We zochten een bankje in de zon, om onze lunch te nuttigen. Daarna toerden we naar camping Ile de Faigneul in Poupehan; een afstand van ruim 200 km door een afwisselend landschap. Vaak bekleed met bossen, maar soms ook saaie landbouwvelden. Ondanks dat we onderweg een keer koelvloeistof moesten bijvullen, kwamen we toch vrij vlot na 294 km aan op deze heerlijk gelegen camping.

Meer foto's van deze dag...