Vandaag een speciale dag: Jan ging fietsen naar Beaune v.v. en Joke voer met het schip van HAT-tours naar Seurre. Dat betekende vroeg opstaan, want om kwart voor negen moest de camper ingepakt op een parkeerplaats bij de camping staan.

08092302
Fietsen met Amerikaanse toeristen

Een half uur later vertrok Jan met Hannemieke als reisleider en de groep Amerikaanse toeristen naar Beaune. Het eerste stuk van die tocht ging door de stad en dat is eigenlijk nooit leuk. Eenmaal daarbuiten reden we langs het Canal du Centre. Na Fragnes ging het zoveel mogelijk verder via kleine weggetjes. Door het Bois de Grand Champ en het Forêt de Chagny kwamen we in Chaudenay. Daar werd het 12e eeuwse Romaanse kerkje uitgebreid bewonderd. Helaas alleen van buiten, want de deuren waren en bleven dicht.

08092311
Zomaar een hoekje in Chaudenay

Door mooie plaatsjes als Ebaty en Concelles-les-Arts kwamen we uiteindelijk via de vrij drukke D18 in Beaune aan. Op een pleintje in het mooie centrum werden de fietsen gestald en de meegebrachte lunch genuttigd.

08092317
Langs het Canal du Centre

Omdat de camper nog in Châlon-sur-Saone stond, vertrok Jan rond kwart over een voor de terugtocht. Tot Chaudenay ging dat via dezelfde route, daarna reed hij naar Chagny, naar het Canal du Centre. Deze 20 km lange vaarweg kan via het fietspad worden gevolgd tot Châlon-sur-Saone. Met enig zoekwerk lukte het om na 84 km fietsen rond kwart over vier terug te zijn bij de camper.

Daarmee werd de reis naar Seurre opgepakt en konden we na 34 km de plaats op camping Le Port innemen. Voor het avondeten gingen we vervolgens weer naar het schip. De dag werd afgesloten met napraten met en afscheid nemen van Hannemieke. Zij gaat morgen weer verder met haar toeristen…

Meer foto's van deze dag...