Vandaag een beetje een pechdag. We verloren om een of andere reden weer koelvloeistof. Dat betekende op de autoweg een knipperend lampje. Gelukkig was de eerstvolgende afslag vlakbij. We konden nog een beetje vloeistof bijvullen, maar moesten wel een nieuwe voorraad inslaan voor het geval dat… Dus op zondag op zoek naar een bemand tankstation. Dat viel niet mee, maar uiteindelijk vonden we er een in Vieralms.

De tocht vandaag begon in de Ardennen. Een laaghangend wolkendek maakte het uitzicht heel apart: daken van huizen boven de wolken uit. De wolken maakten echter al snel plaats voor de zon. Na veel dalen en stijgen en haarspeldbochten kwamen we op de snelweg. Met onderbreking van bovenstaand pechverhaal, volgden we deze route tot Verviers. Daar doken we na wat geharrewar met de juiste weg het laatste stukje Ardennen in. Opnieuw een prachtige omgeving met veel glooingen.

Na de Voerstreek reden we eigenlijk ongemerkt Nederland binnen. Opvallend was ineens de grote drukte; heel veel mensen genoten wandelend, fietsend en terrassend van het mooie weer. Over landelijke, vooral smalle weggetjes reden we naar camping Cottesserhoeve in Vijlen. Daar bleek men geen nieuwe gasten meer aan te nemen. Gelukkig hadden we een paar honderd meter eerder een Vekabo-camping gezien, Hoeve Bellet.

Daar hebben we, na 253 km, verder genoten van deze zonnige middag, ondermeer door een wandeling in de directe omgeving. Maar ook genoten we van de prachtige zonsondergang die voor onze neus werd getoverd…

Uitzicht over de Limburgse heuvelen
08092810