Van donderdag 12 t.m. zondag 15 augustus verbleven we op camping Annabel, in Julianadorp. We vertrokken met mooi weer uit Assen, maar na verloop van tijd trok de lucht dicht.

De boerencamping, waar we hadden gereserveerd, was niet al te groot. De plaatsen waren her en der rond de boerderij gelegen en erg krap. Maar we vonden nog wel een plekje, waar we de komende dagen konden verblijven. De eerste paar uren werden we vergast op een paar regenbuien. Later klaarde het toch weer op en konden we zelfs 's avonds nog even het strand in Julianadorp opzoeken. Hoewel het dorp oorspronkelijk niet aan de kust ligt, is er inmiddels onder de duinen een hele wijk met vakantieverblijven ontstaan. Het toerisme heeft toegeslagen. Maar het was lekker om even langs de vloedlijn te lopen en een stuk door de prachtige duinen te fietsen.

Vrijdag de dertiende was deels een leesdag. 's Middags gingen we nog even naar Noorderhaven, op bezoek bij Joke's zus, die daar verblijft. Bij ons vertrek was het inmiddels zonnig geworden en werd dus nog een stuk langs de kust gereden, voordat we de camping weer opzochten.

De zaterdag was het weer een stuk beter. Tijd voor een fietstocht langs de kust naar Den Helder en vervolgens via de polder weer terug. In Den Helder gingen we eerst het Marinemuseum binnen, met als grote attractie de duikboot, die daar op het droge ligt. Omdat de wind nogal straf was en vanaf Den Helder tegen, reed Joke niet mee de polder in, maar verkortte ze haar route door bij De Kooy weer naar Julianadorp te rijden. Jan maakte de grote ronde via Breezand, Anna Paulowna, Oudesluis, 't Zand en Groote Keeten. Al met al een welbestede fietsdag…

Zondags parkeerden de camper vlakbij de haven in Den Helder en gingen met fiets en boot over naar Texel. Hoewel het erg druk was met fietsers, hoefden we niet te wachten. Via Den Hoorn reden we naar de Dennen en het strand. Op weg naar Den Burg hebben we nog een tijdje van de zon genoten in een duinpannetje.

Na het bezoek aan oma was het zaak om de boot te halen; dus zo snel mogelijk langs de Pontweg naar de haven. De boot zette ons vlot over en zo konden we mooi op tijd de tocht naar Assen weer aanvaarden. Wel stopten we (is al bijna een traditie) op Kornwerderzand, voor het eten van het avondmaal. Terug in Assen konden we toch wel op een aangenaam weekend terug kijken.