Het eerste weekend camperen van 2006 zit er weer op. Van 12 tot en met 14 mei vertoefden we - bijna traditiegetrouw - op het eiland Texel. Boerencamping De Vrije Vogel bij Oudeschild huisvestte ons twee nachten.

Vrijdag de twaalfde begon met het inruimen van de camper. Gelukkig duurt dat niet zo lang meer en reden we om tien uur richting Leeuwarden. Daar gingen we eerst nog even ons kersverse kleinkind bewonderen.

Vervolgens zetten we koers naar de Afsluitdijk en de Texelse boot. We hadden geluk: konden nog net met de boot van één uur mee. Dus stonden we om ongeveer twee uur op een nog bijna lege camping; slechts een Engels echtpaar hield ons met de camper gezelschap. Deze eerste dag werd nog even naar Den Burg gereden (door Joke) om wat boodschappen in te slaan. Verder bleven we lekker bij de camper zitten genieten van een hapje, drankje en een boek.

waalburgTexelDe Waal- en Burgerdijk...

De zaterdag was wat somber; geen zon en 's middags een klein beetje regen. We fietsten vanaf de camping naar Oudeschild. Langs de Waddenzeedijk reden we naar Oosterend; het ging tegen de wind in en die was nog aardig aan de koude kant. Daarom staken we vanaf Oosterend het eiland over naar de Noordzeekant. Vervolgens zakten we over het duinfietspad af naar Den Koog. Vlak voor deze badplaats pakten we de Waal- en Burgerdijk; een prachtig fietspad van De Koog naar De Waal. En zeker in deze tijd, met het jonge groen en de kleine eendjes, was het heerlijk om daar te fietsen.

Na familiebezoek in Den Burg brak de zon toch nog bescheiden door en was het, in de luwte van de camper uit de koude wind, lekker buiten zitten. Ook in de avonduren konden we nog even van de zon genieten.

Zondag werd een prachtige zonnige dag; opvallend was vooral het heldere weer. Na het afrekenen konden we de camper op de kleine parkeerplaats bij de camping achterlaten, om nog een stuk te gaan fietsen. We reden naar de Dennen aan de Noordzeekust en kwamen daarbij langs een kleurig bollenveld. In de Dennen ontdekten we een veldje met wilde lelies.

Langs de duinen reden we in noordelijke richting naar De Koog. Daar stapten we even af om op het strand een stukje te lopen. Dat viel toch tegen: de wind was vrij koud. Dus maar weer verder gereden, waarbij we al vrij snel bij het fietspad over de Waal- en Burgerdijk kwamen. Ook nu was deze prachtig om te fietsen, zo met de zon er bij.

strandhuisjesTexelStrandhuisjes in ruste op het strand bij De Koog

In Den Burg aangekomen, haalden we de camper op van het parkeerterrein bij de camping. Na nog even in het bejaardenhuis op bezoek te zijn geweest, reden we naar de boot. Om half vijf voeren we over en konden we koers zetten naar Assen. Met een tussenstop op Kornwerderzand, waar we wat aten, waren we rond acht uur weer thuis. We keken terug op een heerlijk weekend Texel.