Het tweede weekend was, wat het weer betreft, een stuk minder. Van 5-9 mei verbleven we in Duitsland. De bedoeling was om rond Münster en Tecklenburg te gaan fietsen. Op Bevrijdingsdag reden we naar onze eerste bestemming, camping Münster.

Op 6 mei hebben we een rondje gefietst volgens het in deze omgeving gebruikte honingraatsysteem. Het eerste stuk ging langs het riviertje de Werse, een prachtige route. Daarna door glooiend landschap naar Telgte, een 350 jaar oude bedevaartsplaats. In het centrum, naast de bedevaartskapel, een mooie oude kerk met glas-in-loodramen, die verwijzen naar de bedevaart.

06Telgte02Ornament boven de ingang van de bedevaartskapel

Daarna ging het via een omweg naar Wahlbeck. Ondertussen was het begonnen te regenen, zodat een bezoek aan het Westpreusisches Landesmuseum wel aantrekkelijk was. Dit museum is gewijd aan de bevolkingsgroepen, die vlak na de oorlog uit Pruisen naar het huidige Duitsland zijn getrokken. De rest van de tocht ging weer via de Werse, door de regen naar de camping in Münster.

We besloten om onze camper de volgende dag te verplaatsen naar het noorden van Duitsland. We zouden een deel van een ANWB-route rijden naar Bremen. De start lag bij Hannover. Van Hannover gingen we via Peine en Eltze naar Celle. We stopten even in Weinhausen, waar volgens het boekje een middeleeuws klooster te bezichtingen is.

Maar min of meer bij toeval stuitten we op een mooi gelegen kleine camping. Dus daar de camper gestald. 's Avonds liepen we nog even naar het dorp; het heeft een prachtig centrum, met oude gebouwen, waaronder dus het klooster.

08Weinhausen05Weinhausen

Op 8 mei bezochten we 's morgens eerst het genoemde klooster. Tijdens de rondleiding bleek het inderdaad een mooi en vooral oud klooster te zijn.

Vervolgens reden we naar Celle, waar we een uurtje hebben rondgelopen in het prachtige centrum met oude vakwerkhuizen. Via Munster reden we naar Haverbeck (Lünenburger Heide), waar we een wandeling van een half uur in de natuur maakten. Het laatste deel van de tocht voerde ons via Rotenburg naar Hassendorf, waar we op Campingpark Stürberg overnachten.

De laatste dag reden we langs de rustige wegen van Noord-Duitsland naar Cloppenburg. Daar bezochten we het Openluchtmuseum. Hier staan veel oude gebouwen (boerderijen en arbeiderswoningen) uit deze omgeving te pronken. Best interessant om te bekijken.

Vanaf hier gingen we via Haren (Dld) en Stadskanaal naar Assen.