Het was weer tijd voor een weekend 'familiebezoek' op het eiland Texel. Dit keer een extra lang weekend, vanwege Koninginnedag.

Vrijdag 27 april reden we even na tienen Assen uit, richting Groningen. Daar pikten we Hannemieke op, met haar kampeeruitrusting. Want zij ging het weekend mee naar Texel. Ook de andere kinderen kwamen in dit weekend naar de camping.

Tussen Drachten en Heerenveen stopten we nog even voor een bak koffie. Toen reden we verder via Sneek en de 75 jaar oude Afsluitdijk naar de haven van Den Helder. Net na enen kwamen we daar aan. Nog even tijd om een broodje te eten, voordat we de camper op de Dokter Wagenmaker reden.

Texel01BootDe boot naar Texel in de Helderse haven

Op Texel aangekomen ging Hannemieke een fiets huren en reden wij naar de camping. Opnieuw hadden we gereserveerd op De Vrije Vogel. Tegen drieën hadden we de camper klaar staan. Even later kwam Hannemieke ook aangefietst en zetten we haar tent op.

De dames gingen vervolgens nog even naar oma in Den Burg; Jan bleef bij de camper om wat rust in te halen. Hoewel het heerlijk zonnig was, zorgde de wind ervoor, dat de temperatuur toch niet meer zo hoog was als we de laatste dagen gewend waren. Maar uit de wind was het best lekker.

Zaterdag was het eerst even een beetje paniek: we moesten (met de camper) de huisarts bezoeken, vanwege hartklachten van Joke. Gelukkig viel het allemaal mee en konden we, na wat boodschappen en een omabezoek, weer naar de camping. Daar was het vervolgens wachten op zoonlief met aanhang, die ook twee nachten zouden kamperen. Ze kwamen rond één uur op de camping aan. Na de koffie werd het kampement weer met een tent uitgebreid.

Terwijl de rest weer oma ging bezoeken, reed Jan een korte fietstocht. Eerst naar Oudeschild en van daar langs de Waddendijk naar Oosterend. Daar even in het mooie dorpje rondgekeken. Door de polder ging het vervolgens weer richting camping.

Na het eten zijn we in de recreatieruimte gaan zitten, waar de temperatuur beter was. Met lezen, spelletjes en een goed glas wijn werd de avond doorgebracht.

Texel03TentenHet tentenkamp op de camping

Zondagmorgen rustig opgestaan en gegeten. Daarna even naar oma. Na de middag arriveerden Catelijn, Martijn en Jonathan voor een kort bezoek. Dus dat was voor een paar uur overstappen naar de rol van opa en oma. Catelijn ging met de aanhang natuurlijk ook nog even naar oma in Den Burg. De anderen bleven op de camping en volgden de spannende ontknoping van de voetbalcompetitie via de radio. Martijn was in de wolken toen hij terug kwam: PSV toch kampioen…

Na het vertrek van Catelijn en co. gingen we nog even van de zon genieten met een glas bier en wijn bij de hand. Die sfeer werd na de avondmaaltijd en koffie opnieuw voortgezet in de recreatieruimte.

Maandag begon met een drukte van belang. Na het ontbijt moest het kampement worden opgebroken. Dat lukte allemaal keurig op tijd. Na het afrekenen van de overnachtingen, vertrokken we -met een tussenstop in Den Burg- naar de Slufter. Dit is een natuurgebied in de duinen, dat in open verbinding met de Noordzee staat. Dit levert een grote vlakte op met zeldzame planten, waar het prima lopen is. Omdat we op de boot van twee uur aanstuurden, kon de wandeling zich niet uitstrekken tot de zee. Want dat is heen en terug toch gauw drie tot vier uur lopen. Bovendien lokte het nu niet zo erg, omdat de wind opnieuw erg koud aanvoelt.

Keurig op tijd waren we vervolgens bij de boot, die ons naar Den Helder zou brengen. Daar aangekomen gingen we, zonder onderweg nog te stoppen, dezelfde weg terug naar Assen. Dus via Groningen, waar we Hannemieke achterlieten.

Om vijf uur reden we het kerkterrein in Assen op. Na het uitladen van sommige zaken, ronden we dit lange weekend vervolgens af met nog een laatste drankje in de zon. Een mooi, maar druk weekend zat er weer op…