Het pinksterweekend hebben we, met een korte onderbreking op zondag, weer op een camping doorgebracht. Dit keer was de omgeving van Leeuwarden het doel. Omdat dit tevens het weekend is, waarin de Fiets-Elfstedentocht plaats vind, leek het lastig te worden om een plaatsje op een camping te vinden. Gelukkig vonden we onderdak op Camping Klaborij in Rijperkerk. In deze plaats waren we al eens eerder geweest, maar dan op een andere camping.

In verband met een uitvaart in de kerk konden we pas tegen half drie vertrekken. Maar om vier uur stonden we op de camping. Redelijk weer (een beetje koude wind) maakte het mogelijk om te genieten van de ruime plaats en een lekkere koele pils en een witte port. Na het eten nog even in de omgeving gefietst, met name in het natuurgebied Groene Ster.

RijperkerkBezoek
Familiebezoek...

De volgende dag kregen we eerst bezoek van dochter, schoonzoon en kleinkind. Omdat het eigenaarsechtpaar deze dag 40 jaar was getrouwd, werden we getrakteerd op een glas champagne. Lekker in de zon gezeten tot een uur of twee. Daarna nog even naar Leeuwarden gefietst, opnieuw door het natuurgebied Groene Ster. Om naar het centrum van Leeuwarden te komen (we moesten nog pasfoto's maken voor de vakantie), was even wat lastig, maar lukte uiteindelijk toch. Even in de stad rondgelopen en foto's gemaakt, met name in het oude centrum. Daarna weer terug op de fiets naar de camping. Opnieuw door de Groene Ster, maar het blijft nog steeds leuk.

GroteKerkLeeuwarden
Liturgisch centrum van de Grote Kerk in Leeuwarden

De Eerste Pinksterdag moesten we, vanwege werkzaamheden, om twaalf uur nog even thuis zijn. Koffiedrinken voor de parochianen… Daarna weer terug naar de camping en nog een korte rondrit in de omgeving van Rijperkerk.

De Tweede Pinksterdag verliep ook anders dan gepland. We waren van plan om ergens tussen Leeuwarden en Assen nog een fietstocht te maken, maar hebben uiteindelijk de dag besteed aan het oppikken van de jongste dochter in Vollenhove. Zij had een 'proefrit' als toekomstig boot- en fietsreisleidster.

Voor die tijd reden we een fietsroute in de buurt van Wolvega, door het stroomdal van de Linde. Het was, met name het laatste stuk langs de beek, een prachtige tocht.

Omstreeks zes uur reden we, met dochter en fiets naar Assen, waar we tegen half acht aankwamen. Een lekker lang weekend was weer voorbij...