Omdat dit het eerste camperweekend van dit jaar is, duurt het even voordat we de camper hebben ingepakt. En ook nu blijkt later dat we toch nog wel wat zijn vergeten.

Om 11 uur vertrekken we richting Doesburg. We hebben hier dit weekend een kleine reünie. Rond half een komen we aan in Joppe, waar we een wandeling gaan maken. De route hebben we gevonden in Toeractief en de lengte is ongeveer 5 km lang. Na een kop koffie in het restaurant, vanwaar we vertrekken, lopen we ruim een uur door deze mooie omgeving.

Tegen drieën rijden we verder naar het einddoel van dit weekend, Camping IJsselstrand in Doesburg. In ons fietsverleden waren we hier ook al eens, als huurder van een trekkershut. Om vier uur zitten we voor de camper te genieten van een pils en een wijntje.

Na het eten rijden we nog even naar Doesburg. We volgen daarbij de LF3a, die de camping via de dijk met het stadje verbindt. In het centrum bekijken we diverse oude panden. Het huis van onze vrienden vinden we echter niet. Maar dat zal morgen wel lukken.

Doesburg02Zo stonden we op camping IJsselstrand

Na een rustige nacht en een lekker ontbijtje, rijden we weer naar Doesburg. Om 11 uur komen we aan bij de vrienden aan de IJsselkade. We brengen de dag door met kletsen, een mooie wandeltocht door Doesburg, een tocht naar Bronkhorst, waar we eerst een terrasje pikken en vervolgens nog even rondwandelen. We bezoeken ondermeer de joodse begraafplaats in dit kleine dorpje. De dag wordt afgesloten met een etentje in De Ruif, een restaurant in Rheden. Om kwart voor tien 's avonds worden we afgeleverd op de camping.

De fietsen halen we de volgende morgen weer op in Doesburg. We besluiten om nog een kleine fietstocht te ondernemen, op de terugrit naar Assen. We kiezen voor een deel van een tocht in Beekbergen. De rit voert grotendeels door een bebost gebied even ten zuiden van dat dorp. Hierdoor hebben we weinig last van de toch wel stevige wind. Tegen vieren zijn we weer terug bij de auto, waarna we huiswaarts rijden.

Doesburg03In de buurt van Beekbergen

Het eerste camperweekend was achter de rug. Hoewel het best wel zonnig was, kon je toch merken dat de wind de temperatuur behoorlijk drukte. Met name de nachten waren nog koud: slechts een paar graden boven nul…