Omdat de weersvooruitzichten optimaal waren voor de tijd van het jaar, toch nog maar even een weekendje er tussen uit. Helaas konden we niet al op vrijdag vertrekken (zoals gewoonlijk) want een goede vriendin was jarig en dat laat je toch niet lopen…

Dus vrijdag de boel maar ingepakt, zodat we zaterdag al op tijd konden vertrekken. Het reisdoel was De Veluwe, meer precies Camping Arnhem. We waren daar in de aanloop naar de vakantie ook al een paar dagen geweest en wilden dat herhalen. De fietsen gingen natuurlijk mee; daarom was de eerste stop in Vaassen. Daar een fietskaart van de Veluwe gekocht en begonnen aan de Cannenburghroute van 33 km.

Veluwe01Veluwe: weide...

Vlak na de start stonden we al bij de naamgever van de tocht, Kasteel Cannenburgh. Helaas niet van dichtbij te bekijken. Dus maar snel weer verder gereden door de mooie omgeving van Vaassen. We fietsten door dorpjes als Wenum, Wiesel, Niersen en Wissel. Een deel van de route liep door de Koninklijke Houtvesterijen. Na een paar uur rijden kwamen we via het Recreatiegebied Kievitsveld weer terug in Vaassen.

Vervolgens reden we via de A50 weer verder naar Arnhem. Vanaf de afslag Schaarsbergen was het nog een kleine ruk naar de camping. Het was nog vrij druk, dus was er weinig keuze in plaatsen. We zijn op het camperveld gaan staan, maar daar zat toch een luchtje aan (letterlijk). We stonden nl. in de buurt van de afvalcontainers.
's Avonds nog even gekeken wat het zou kosten om te gaan fietsen over de Hoge Veluwe. Daar hebben we dus toch maar van afgezien.

Veluwe02...en heide

Zondags om een uur of elf vertrokken we voor een rit naar Nunspeet. Best wel een mooie tocht, zo dwars over de Veluwe. In Nunspeet parkeerden we de camper op het transferium, vlakbij de A28. Daar kozen we voor de Zandenbosroute. Deze voerde bijna helemaal door bossen en over heidevelden. Echt een prachtrit, niet in de laatste plaats natuurlijk door het prachtige weer. In Vierhouten stopten we voor ons middagbroodje. Daarna kwamen we over de Elspeetse Heide. Heel mooi was ook het Landgoed Staverden; niet alleen het kasteel, maar ook de bijbehorende huizen waren heel mooi onderhouden. En niet te vergeten het uitgebreide bos, dat bij het kasteel hoort. Vanaf Leuvenum reden we door de bossen naar Hulshorst en vervolgens ongeveer parallel aan de spoorlijn naar het einddoel Nunspeet.

Daar hezen we de fietsen weer achterop de bus en begonnen om vier uur aan de terugtocht naar Assen.