We zouden van 8-10 juli naar Wieringermeer gaan om daar te gaan fietsen. Maar vrijdag 8 juli was het 's morgens vrij slecht weer. Daarom besloten we om niet te gaan. Toen het weer opknapte zijn we rond twee uur toch nog vertrokken; niet naar Wieringermeer, maar naar De Lutte in Overijssel. Dat nu is de kracht van camperen.

We zijn via de A28 naar Hoogeveen en vervolgens via Ommen, Vriezenveen naar Almelo, Hengelo gereden. Vervolgens was het nog een korte rit naar De Lutte, waar we op boerencamping De Kunne een plek vonden. Opnieuw een van de betere campings in deze categorie, met mooie ruime plaatsen. Om vier uur zaten we lekker voor de camper te genieten van de zon en het zomerse temperatuurtje. En natuurlijk een pilsje onder handbereik. Na het eten trok de lucht helaas dicht en zaten we al vroeg in de camper.

De volgende morgen werden we wakker op een camping in de mist. Hoewel die mist al vrij snel optrok, bleef het bewolkt. Toch zijn we tegen elf uur vertrokken voor een fietstocht, die door de campingeigenaar was overhandigd. En, eerlijk is eerlijk, het was een heel mooie tocht door het glooiende Twentse landschap. De route voerde over mooie bos- en landbouwpaden, over de Paasberg en over het landgoed De Wilmersberg en de havezathe Het Eversloo. Via het buurtschap Volthe en Klein Agelo kwamen we in Ootmarsum, het keerpunt van de route. In Ootmarsum hebben we ruim een uur rondgekeken. In het kleine centrum is best veel te zien, niet alleen aan oude gebouwen, maar ook de 'siepels' op de paaltjes en de Vlöggelkeerls in hun lange jassen voor de Plechelmuskerk.

Op de terugweg kwamen we langs de bekende watermolen Singraven en vlak daarbij Huize Singraven. Na dit stoppunt ging het met de beschreven route fout, want het bruggetje, dat we moesten passeren was in restauratie. En dus gingen we op eigen gevoel verder. Daardoor misten we o.a. de Kaarsenmakerij Twenthe en het dorp Beuningen. Na verloop van tijd pakten we de route weer op en kwamen we via de Lutterzandweg uit bij de camping. Ondanks dat het bijna de gehele dag bewolkt was en we zelfs de regenkleding gebruikten, was het een prima tocht.

De rest van de dag werd grotendeels in de camper doorgebracht, omdat het geen 'buitenzitweer' was.

De zondag pakte anders uit. Het was weer heerlijk zonnig; prima fietsweer dus. We hadden vlakbij de camping een parkeerterreintje. Daar hebben we tegen half twaalf de auto neergezet, om een tweede route van de camping te rijden. Dit keer moest het naar Bentheim (in Duitsland) gaan. De aanloop van deze route viel tegen; minder mooie natuur, meer landbouw en de bijbehorende luchtjes. Toch werd de omgeving na een kilometer of 10 een stuk aantrekkelijker. Helaas gingen we toen de fout in met de routebeschrijving. We reden daarom maar naar Gildeshaus, waar we bij de fontein in de schaduw iets aten en dronken. Omdat we in het dorp routebordjes van een ANWB route hadden gezien (o.a. langs de Dinkel) zijn we die maar gaan volgen. Daardoor kwamen we toch nog door een mooie omgeving, maar stonden we om twee uur al weer bij de camper.

Dus hebben we de fietsen opgepakt en zijn richting Assen gereden. Daarvoor namen we de route door Duitsland. Eerst naar Nordhorn en daarna richting Uelsen en Emlichheim. Bij Schoonebeek passeerden we de grens en via Nieuw-Amsterdam en Schoonoord gingen we naar Assen.

Geen foto's dit keer; fototoestel vergeten...