Een weekend in Zuid-Oost-Friesland leek ons wel wat. Omdat het eerst nog slecht weer was reden we pas zaterdagmiddag 25 juni richting Boyl, waar we op natuurcamping De Boekelter een plekje hadden gereserveerd. Daar hebben we de dag volgemaakt met het verkennen van de directe omgeving. Het weer nodigde niet uit tot grote uitspattingen. Maar de vooruitzichten voor de volgende dagen waren prima.

boyl01Sluisje in en bruggetje over de Tjonger

Zondag was inderdaad een prima dag. Het ontbijt kon lekker in de zon worden genuttigd. Na de koffie pakten we de fietsen en reden naar knooppunt 30, waar we onze tocht door de omgeving van de Linde startten. De eerste plaats die we passeerden was Oldeberkoop. Van daar reden we parallel aan de Tjonger naar Nijeholtpade en Oldeholtpade. Door een nieuw natuurgebied langs de A37 bij Wolvega kwamen we bij knooppunt 83 bij de Linde. Daar reden we vervolgens door een mooie omgeving langs de Linde via de Hoeve naar Noordwolde.

Tussen Noordwolde en Boyl sloeg het noodlot toe: we kregen een lekke band. We hadden wel lapgerei mee maar geen handfietspomp (dachten we). Gelukkig werden we door een vriendelijk echtpaar uitgenodigd om de band te komen plakken. Resultaat: de fiets was weer te berijden en we hebben daar een dik uur gezellig in de tuin vertoefd. Even na vijven waren we tenslotte weer terug op de camping.

Het idee was om maandag op de terugweg ergens nog een stuk te gaan fietsen. Maar omdat we de buitenband toch niet vertrouwden, besloten we om van de zon te gaan genieten langs het Blauwe Meer tussen Beilen en Smilde. Daar waren we nog nooit geweest, dus dat mocht wel eens… Na een rustige autorit over secundaire wegen, hebben we daar inderdaad een paar uur zoet gebracht met lezen, puzzelen en uitkijken over het water.

Om een uur of twee besloten we op te breken en de weg naar Assen te vervolgen. Daar streken we rond drie uur weer neer onder de carport.