Het weekend van 22-24 september zijn we nog even weg geweest, want het zou mooi weer worden. En er waren nog een paar campingcheques blijven liggen, die nu goed uitkwamen. Camping De Molenhof in Weerselo mocht zich verheugen op onze komst.

Vrijdagmorgen om half tien reden we weg naar Twenthe. Dat was lekker op tijd, maar we wilden nog een fietstocht maken voordat we ons in Weerselo meldden. Daarvoor hebben we de Herinckhaveroute uitgezocht. Via Coevorden en Hardenberg kwamen we rond elf uur aan in Geesteren. Daar vonden we snel een parkeerplaats voor de camper en werden de fietsen klaar gemaakt.

De route pakte goed uit: het was een mooie door de diverse landschappen die Twenthe rijk is. Via Manderveen en Vasse kwamen we in Tubbergen, waar we even hebben rondgekeken en nog een fietsroute voor de volgende dag haalden. Door een prachtig natuurgebied kwamen we langs Herinckhave, de havezathe die de naam geeft aan deze route. Vlak daarvoor stopten we bij de Kroezeboom, met een oude veldkapel, waar vroeger katholieke vieringen werden gehouden. Langs het kanaal Almelo-Nordhorn kwamen we in Albergen en Harbrinkhoek. Een aantal landbouwwegen brachten ons tenslotte terug in Geesteren.

twenthelandschapHet Twentse coulissenlandschap

Tegen half vijf kwamen we aan bij de camping. Het bleek daar nog behoorlijk druk te zijn, vooral met vijftig-plussers. Het was inderdaad mooi weer vandaag; we konden 's avonds zelfs nog lang buiten zitten schemeren met een kaarsje op tafel.

Zaterdag reden we opnieuw een fietstocht (de Stiftroute) vanuit Weerselo. We ontdekten dat in deze plaats op zaterdag een antiek- en goederenmarkt wordt gehouden. Dus dat wilden we wel even zien. Nou, veel antiek was er niet te bewonderen, maar het was er wel een drukte van jewelste. Het was een enorme grote vlooienmarkt, met ook nog 'gewone' kramen er tussendoor.

twenthestiftkerkHet kerkje in Het Stift

Na een drie kwartier hadden we het wel bekeken en begonnen we aan de tocht. In Het Stift (vroeger een klooster voor ongehuwde adelijke dames) konden we een mooi kerkje bewonderen. Het geheel is een beschermd dorpsgezicht, en terecht. Van hier voerde de tocht door het typische Twentse coulissenlandschap naar Rossum en opnieuw naar het Kanaal Almelo-Nordhorn. Via allerlei slingerweggetjes, met hier en daar een oude vakwerkboerderij, kwamen we via Reutum in Tubbergen. Daar nog even een boekhandel bezocht en op een terrasje een kop koffie gedronken. Langs Fleringen, met in de verte weer de Kroezeboom, kwamen we rond vijf uur weer aan op de camping. Een lekker pilsje in de najaarszon rondde deze tocht af.

De laatste dag van dit weekend was gereserveerd voor een familiedag in de dierentuin in Emmen. Dat betekende op tijd vertrekken. We kozen voor een route door Duitsland, zodat we toch ook nog een beetje vakantiegevoel kregen. Want de omgeving van Uelsen is mooi glooiend. Via Schoonebeek en Erica (mijn geboorteplaats) kwamen we op tijd in Emmen aan. Van elf tot vijf uur vertoefden we tussen de wilde dieren. Daarna werd de dag afgesloten met een gezamenlijk etentje.

Rond half negen (het was inmiddels donker) waren we weer terug in Assen… Ons laatste camperweekend was voorbij gevlogen.