Het idee voor deze eerste tocht ontstond bij het luisteren naar de weersverwachting op donderdag 15 april. De verwachting was prima en dus begon het te kriebelen. Alras viel het besluit de volgende dag te vertrekken naar de Veluwe.

Van 16-18 april vertoefden we op camping De Nieuwe Hof in Otterlo. We kwamen daar vrijdags rond twee uur aan en hadden ons al snel geïnstalleerd in de zon. We reden nog wel even naar het dorp en 's avonds een rondje in de buurt.

De volgende dag was het stralend weer, ideaal om een lekker stuk te fietsen. We besteedden de dag aan de Heideroute ten zuiden van Otterlo, richting Ede. Het was een prachtige tocht, die voor een groot deel door heidelandschap voerde. Op de Ginkelse Heide konden we de schaapskooi met schapen aanschouwen en de schapen met de herder zien vertrekken.

Omdat het zondag nogal een stuk kouder was geworden, besloten we niet meer te gaan fietsen op de terugweg. We reden via binnenwegen naar Garderen, waar we een paar uur in de bossen wandelden. Vervolgens gingen we via Nunspeet naar Elburg. Daar hebben we de oude vesting bekeken.

Via Kampen en Hasselt reden we naar Nieuwleusen, waar we de A28 opzochten, om zo snel mogelijk naar Assen te rijden. Het eerste weekend was achter de rug...