Na de vakantie was van 27-30 juni 2008 het eerste weekend dat we met de camper weg waren. Het doel was Oosterbeek, waar we zoon en schoondochter zouden bezoeken en daar tevens de finale van het EK zouden bekijken. Ook was dit het eerste weekend, dat vier dagen duurde, nu ik sinds maart 2008 nog slechts drie dagen werk.

Het vertrek op vrijdag 27 juni liet even op zich wachten. Er moesten nog wat webklusjes worden gedaan, zowel voor werk als vrije tijd. Dit betekende dat we pas na elven konden vertrekken naar Oosterbeek. We zijn daar in een ruk (met natuurlijk wel een lunchbreak) naar toe gereden, zodat we er rond twee uur aankwamen.

Camping AanVeluwe, waar we deze dagen zouden verblijven, is een rustige camping met geen enkele voorziening. De enige luxe die men biedt, is op elke plaats eigen sanitaire voorzieningen. Zelfs een receptie kon er niet af… De camping is gelegen in de mooie omgeving van de Bilderbergse bossen. Omdat we lekker op tijd waren, hebben we nadat we geïnstalleerd waren, nog een wandeling gemaakt van ruim 4 km in de omgeving. Zodoende zaten we rond vijf uur, geheel volgens traditie, weer voor de camper in het zonnetje en genoten van een drankje.

Zaterdagmorgen regende het. Weliswaar niet hard, maar wel erg regelmatig. Zodoende was het binnen ontbijten geblazen. Daarna een beetje vermaken met lezen en koffie drinken. Gelukkig klaarde het tegen elf uur op en konden we alsnog aan onze fietstocht beginnen. Wel voor de zekerheid de regenpakken mee.
We fietsten een route van Toeractief. Deze voerde ons in eerste instantie naar de Rijn, waar we de sluizen en stuwen van Driel bekeken. Ook konden we daar op een bankje in de zon ons broodje eten en kijken naar het schutten van de schepen. Daarna reden we verder langs de Rijnoever naar Heveadorp. Langs Kasteel Doorwerth en onder de A50 door kwamen we in Heelsum. Daar pakten we een stuk van de knooppuntenroute op naar Wolfheze. Opnieuw onder de A50 door reden we door de bosrijke omgeving van Sportcentrum Papendal. Daar volgden we weer de route van Toeractief en gingen naar Landgoed Warnsborn. Dit gebied bleek voor ons toch wel wat pittige hellinkjes te bevatten. Maar uiteindelijk bereikten we via Mariendaal en Oosterbeek weer de camping. Het was toen al rond half zes; een welbestede dag lag achter ons.

Oosterbeek01Bloeiende bloemenborder langs een maisveld

De zondag was gereserveerd voor familiebezoek om de finale van het EK kijken. 's Morgens zijn we rustig begonnen aan de dag. Het was lekker weer om buiten te zitten. Ontbijten en daarna koffie met een lekker dik boek. Om een uur of twee reden we richting Oosterbeek. Maar eerst zijn we nog naar Park Sonsbeek gegaan, om daar een aantal uurtjes te wandelen en de beeldententoonstelling te bekijken. Het eerste was echt leuk; de tentoonstelling viel wat tegen. Misschien toch te modern…
Daarna leefden we met een alcoholische versnapering en een warme hap toe naar de finalewedstrijd van het EK. Terwijl de dames de blokjes van het scrabblespel in een juiste volgorde legden, keken de heren naar de wedstrijd, die door Spanje werd gewonnen. Gelukkig geen verlenging, zodat we rond half elf op de fiets vertrokken naar de camping.

Oosterbeek02Even genieten van de mooie omgeving op de Veluwe

De maandag behoort tegenwoordig dus ook tot het weekend. We besloten om zo snel mogelijk van de camping te vertrekken en dan onderweg nog een stop te maken voor een fietstocht. Ook daarvoor putten we uit de routes van Toeractief. De keuze viel op de omgeving van Heerde, een tocht van ruim 30 km. Dat betekende het verkennen van het Landgoed Bonenburg, de Renderklippen, de schaapskooi en de -kudde bij Epe, het Ambtsbos en het Heerderzand. Tegen drieën waren we weer terug bij de VVV in Heerde en via de snelwegen A50 en A28 arriveerden we rond vieren in Assen. Een lekker en ook lang weekend lag achter ons. Hopelijk volgen er nog een paar…