Met Pinksteren opnieuw een lang weekend erop uit; dit keer weer naar Texel voor familiebezoek. We vertrokken pas op zaterdag 29 mei, omdat er op die dag nog een begrafenis plaats vond in het Parochiehuis. Tegen twaalven reden we naar Groningen. Daar stapten Rutger en Hannemieke in, want zij zouden dit weekend meegaan. Daarvoor was ook de tent van Hannemieke in de auto geladen.

We hadden in Den Helder geluk, want we konden om half drie zo doorrijden, de veerboot op. Op het eiland aangekomen, reden we met de camper naar Camping De Vrije Vogel, vlakbij Oudeschild. Op deze camping stonden we verleden jaar ook al eens een weekend. De kinderen huurden aan de haven een fiets en kwamen daarmee via Oudeschild naar de camping.

Eerst werd de tent opgezet; dat viel nog niet mee, want de grond bevatte een beetje puin. De dames gingen hierna nog even naar Den Burg, voor wat boodschappen; de heren dronken in de zon een koel pilsje.

De volgende dag was het bewolkt weer. Na een uitgebreid ontbijt (toch buiten) reden we naar Den Burg, om oma te bezoeken. Rutger ging van daar direct naar de boot; hij keerde weer terug naar Groningen.

040529 texel horsMijmeren aan de Hors

De anderen fietsten naar Den Hoorn en vervolgens naar de Hors. Dit is een natuurgebied aan de zuidkant van Texel, waar men bezig is nieuwe duinen te (laten) vormen. We hebben daar heerlijk rondgelopen, ongeveer anderhalf uur. Het begon daar wat te miezeren, maar we besloten om toch nog langs de duinen en door de bossen naar De Koog te gaan. Daar aangekomen begon het harder te regen en toen we op een terras zaten begon het te hosen. Gelukkig zaten we droog en minderde de regen na een half uurtje.

We reden terug naar de camping (ongeveer 8 km) over het prachtige fietspad op de Waal- en Burgerdijkje. Een hele mooie tocht, die het beetje regen deed vergeten.

Tweede Pinksterdag werd begonnen met inpakken van de tent. Daarna een kort bezoek aan oma Rijk en vervolgens een tocht naar het noorden van het eiland bij De Cocksdorp. Daar hebben we weer een tijd langs het strand gelopen. Zodoende kunnen we zeggen dat we het hele eiland hebben doorkruist.

Bij de boot bleek dat we vrij snel mee konden: maar één boot wachten. Zodoende reden we om half vier in Den Helder de boot af, richting Afsluitdijk. De terugrit verliep in eerste instantie vrij vlot, maar voor het knooppunt Joure kwamen we in een file terecht. Dat betekende ruim een uur over 5 km. Maar daarna schoot het weer vlot op en na Hannemieke bij het station in Groningen te hebben afgezet, waren we tegen half acht weer thuis.

Een mooi weekend Texel (met iets minder mooi weer) zat er weer op.