Vrijdag 20 augustus vertrokken we naar Schoonoord, dus niet zo ver weg. We kampeerden daar om present te zijn bij de jaarlijkse familiedag. We overnachtten voor het eerst op een terrein van Staatsbosbeheer, genaamd De Kijl. Het terrein lag heerlijk rustig in de bossen bij Schoonoord. Na aankomst rond het middaguur eerst lange tijd gekletst met een al aanwezig echtpaar, dat grote belangstelling toonde voor onze camper.

Na het eten toch maar even de wandelschoenen aangetrokken en een route van Staatsbosbeheer gevolgd, die langs de camping liep. Waren zo een kleine twee uur onderweg in deze mooie omgeving. Onderwijl begon de zon weer aarzelend door te breken en terug op de camping konden we tot na het eten nog in de zon zitten.
Daarna was al snel gedaan met de warmte. Dat betekende dat we, na een fietstocht naar de familie in Schoonoord, het binnenste van de camper opzochten voor het traditionele spelletje Yahtzee.

De zaterdag was het mooi zonnig weer, maar wel een vrij strakke wind. We besloten om het noordelijk deel van de Hondsrugfietsroute te rijden. Deze bewegwijzerde route liep vlak langs de camping. Het eerste stuk voerde door de bossen van Schoonoord en Sleen over een prachtig fietspad. Bij de Kibbelkoele stapten we even af om daar rond te kijken. Vervolgens reden we door naar 't Haantje en via Klijndijk naar Valthe. Daar stuitten we op het Onderduikershol, een gerestaureerd hol in het bos, waar in de Tweede Wereldoorlog onderduikers verbleven. Het traject voerde vervolgens door het landbouwgebied rond Odoornerveen terug naar Schoonoord. Daar hebben we in het centrum nog wat boodschappen gedaan.

Helaas begon het, terug op de camping, al vrij snel te regenen. Omdat de vooruitzichten voor maandag (ook nog een vrije dag) slecht waren, besloten we om zondag al naar huis te rijden.

De zondag was dus gereserveerd voor de familie. 's Morgens pakten we de camper weer in en reden naar het parkeerterrein van het Openluchtmuseum De Zeven Marken. Op de fiets gingen we naar de familie. Na een gezellige dag werden we 's avonds door schoonzoon - dit in verband met de alcoholconsumptie - naar Assen teruggereden.

Terugkijkend blijkt dit het laatste camperweekend van dit seizoen te zijn. Enerzijds werkzaamheden, anderzijds de weersomstandigheden verhinderden om er nog een keer op uit te trekken. Dus tot volgend jaar…